Balinišče - otroško igrišče

Pozdravljeni otroci

 

Vabljeni k nam na urejeno otroško igrišče v balinišču. Vi se boste lahko lepo zabavali, vaši starši pa si bodo privoščili kavico v miru in lepem okolju!

 

 OTROŠKO IGRIŠČE PRED BAZENOM žELEZNIKI

 

Naša želja zadnjih nekaj let je bila, da bi se balinanje v Železnike vrnilo v obliki zdrave rekreacije z rekreativno ligo v Balinanju. Ker imamo prostor za balinanje ob bifeju Bazena v Železnikih in ker imamo v Železnikih izkušene balinarje smo skušali pridobiti tudi mlajše balinarje, ki jim je ta šport všeč. Žal je tako mladim kot tudi starejšim balinarjem zaradi neigranja ta šport postal nezanimiv.  

Razmišljali smo že o rušitvi balinišča, a smo se leta 2013 odločili, da damo še eno priložnost občanom-balinarjem in da preko lige po dolgih letih poskušamo ohraniti igrišče aktivno. Tudi tu se ni izšlo po načrtih. Razmišljali smo tudi o pomladitvi in ustanovitvi društva, ki bi organizirano peljalo balinarsko dejavnost v Železnikih naprej, toda vse je ostalo le pri govoricah.

Zadnjih 10 let se je balinalo edino na čipkarskih dnevih 1 dan - Balinanje za zlato čipko. Žal je to premalo že smao iz gledeišča urejanja in vzdržeavnja balinarskega igrišča. V zadnjih treh letih smo tudi poiskusili balinarje navdušiti vsaj še za en dan  balinanja - balinanje na igrah JZR. Tudi za ta turnir se v 3 letih balinarji niso nikoli zbrali na omenjenem balinišču. 

Zaradi neaktivnosti in neodzivanja na pozive in prošnje balinarjev smo se odločili, da prostor, ki zavzema dobršen del prostora na terasi bazena spremnimo v varen prostor z otroškimi igrali in s tem damo vsaj otrokom možnost varnega tekanja in zabave ob druženju. Hkrati pa smo sprostili tudi zelenico med baliniščem in bazenskim delom terase, ki jo bomo v prihodnosti namenjali kopalcem v bazenu.

Hvala za razumevanje in vabljeni k nam, na lepo urejeno teraso.

                                                                         Direktor JZR : Gregor Habjan 

  

 

ISKALNIK PO VSEBINI

PROJEKTI
ANKETA
OGLAŠEVANJE